Торт смачний, оригінальний.
Чудово підходить для
того, щоб вразити друзів і знайомих.
Але складний для приготування
в перший раз.
СКЛАД
БІСКВІТ
1/2 склянки борошна, 2 ч
ложки крохмалю, 4 яйця, 100гр цукру
Безе
2 яєчних білка, 100гр цукру
ПІСОЧНИЙ КОРЖ
1 склянка борошна, 100гр
вершкового масла, 1 яєчний жовток, 2 ст ложки цукру, сода на кінчику ножа
ЦУКРОВИЙ СИРОП
1/4 склянки цукру, 1/4
склянки води, 1 ст ложка коньяку
НАЧИНКА № 1
200гр вареного згущеного молока,
3 ст ложки збитих вершків
НАЧИНКА № 2
1/3 склянки +3 ст ложки
цукрової пудри, 2 ст ложки желатину,
400гр збитих вершків,
200гр винограду, 200гр малини
БІСКВІТ
1/2 склянки борошна, 2 ч
ложки крохмалю, 4 яйця, 100гр цукру
Безе
2 яєчних білка, 100гр цукру
ПІСОЧНИЙ КОРЖ
1 склянка борошна, 100гр
вершкового масла, 1 яєчний жовток, 2 ст ложки цукру, сода на кінчику ножа
ЦУКРОВИЙ СИРОП
1/4 склянки цукру, 1/4
склянки води, 1 ст ложка коньяку
НАЧИНКА № 1
200гр вареного згущеного молока,
3 ст ложки збитих вершків
НАЧИНКА № 2
1/3 склянки +3 ст ложки
цукрової пудри, 2 ст ложки желатину,
400гр збитих вершків,
200гр винограду, 200гр малини
БІСКВІТ
Відокремити білки від
жовтків. Збити білки в міцну піну. Всипати 1/4 норми цукру і збивати до
збільшення обсягу в 4-8 разів.
Збити жовтки в піну з
залишилася 3/4 норми цукру до збільшення в 3 рази.
До жовтків додати 1/3
білків, обережно перемішати, всипати борошно з крохмалем, перемішати і додати
інші білки.
Випікати 25-30 хв при t
= 200 ~ 220 ° C. Остудити не виймаючи з духовки. Дати відлежатися 7-8 годин.
Просочити цукровим сиропом.
Безе
Збити білки в міцну піну,
поступово всипаючи цукор. На пергаменті відзначити коло. Викласти масу.
Цілісний пласт безе погано
висихає, тому я раджу випекти окремі невеликі печива. Викладати їх, заповнюючи
весь простір (тобто незакрившіеся місця заповнити поламаними за розміром
печивом).
Підсушувати в духовці при t =
170 ° С 4 години з відкритими дверцятами.
ПІСОЧНИЙ КОРЖ
Розм'якшене масло перетерти з
цукром і яєчним жовтком. Всипати борошно, змішане з содою. Швидко замісити і
поставити в холодильник на 1-2 години. Розкачати на пергаменті розміром
перевищує потрібний. Випікати 15-20 хвилин при t = 220 ° С. Вирізати коло
потрібного діаметру, краю прибрати.
НАЧИНКА № 1
Збити вершки. Швидко
підмішати варене згущене молоко.
НАЧИНКА № 2
Замочити желатин. Виноград
очистити від шкурок і кісточок, змішати з 3 ст ложками цукрової пудри. З желатину
злити зайву воду і розчинити на слабкому вогні або водяній бані. Остудити,
змішати з виноградом. Збити 400гр вершків з 1/2 склянки цукрової пудри в міцну
масу. Коли желатин почне густіти, з'єднати з вершками і покласти обсушену
малину.
Можна брати і інші ягоди та
фрукти. Наприклад, для зеленого кольору підходять очищений агрус, ківі, груша,
для червоного - очищені і порізані кубиками часточки апельсина, полуниця,
вишня, слива, журавлина і т.п.
Якщо ви використовуєте
морожені ягоди, кладіть їх в начинку не розморожуючи.
ЗБІРКА
Увечері спекти бісквіт.
Залишити на ніч. Просочити сиропом.
Випекти пісочний корж.
Поки печеться, збити безе.
Випекти безе.
Всі остудити.
Начинка № 1.
Начинка № 2.
У роз'ємну форму покласти
пісочну коржик, начинку № 1, безе, начинку № 2, бісквіт.
Поставити на холод min на 2
години.
Вийняти з форми, намазати
краю кремом і прикрасити.
Безе від вершкових начинок
розм'якшується і стає схожим на зефір. Цукор в безе може почати (навіть
обов'язково почне) танути, тому боки торта потрібно обмазати будь-яким масляним
кремом (наприклад, масло зі згущеним молоком) і обсипати крихтою від пісочного
коржа. На жаль смак від масляного крему псується.
Комментариев нет:
Отправить комментарий