воскресенье, 24 ноября 2013 г.

Потрійний торт



Торт смачний, оригінальний.
 Чудово підходить для того, щоб вразити друзів і знайомих.
Але складний для приготування в перший раз.

СКЛАД
БІСКВІТ
1/2 склянки борошна, 2 ч ложки крохмалю, 4 яйця, 100гр цукру
Безе
2 яєчних білка, 100гр цукру
ПІСОЧНИЙ КОРЖ
1 склянка борошна, 100гр вершкового масла, 1 яєчний жовток, 2 ст ложки цукру, сода на кінчику ножа
ЦУКРОВИЙ СИРОП
1/4 склянки цукру, 1/4 склянки води, 1 ст ложка коньяку
НАЧИНКА № 1
200гр вареного згущеного молока, 3 ст ложки збитих вершків
НАЧИНКА № 2
1/3 склянки +3 ст ложки цукрової пудри, 2 ст ложки желатину,
 400гр збитих вершків, 200гр винограду, 200гр малини
БІСКВІТ 


1/2 склянки борошна, 2 ч ложки крохмалю, 4 яйця, 100гр цукру
Безе
2 яєчних білка, 100гр цукру
ПІСОЧНИЙ КОРЖ
1 склянка борошна, 100гр вершкового масла, 1 яєчний жовток, 2 ст ложки цукру, сода на кінчику ножа
ЦУКРОВИЙ СИРОП
1/4 склянки цукру, 1/4 склянки води, 1 ст ложка коньяку
НАЧИНКА № 1
200гр вареного згущеного молока, 3 ст ложки збитих вершків
НАЧИНКА № 2
1/3 склянки +3 ст ложки цукрової пудри, 2 ст ложки желатину,
 400гр збитих вершків, 200гр винограду, 200гр малини

БІСКВІТ

Відокремити білки від жовтків. Збити білки в міцну піну. Всипати 1/4 норми цукру і збивати до збільшення обсягу в 4-8 разів.
Збити жовтки в піну з залишилася 3/4 норми цукру до збільшення в 3 рази.
 До жовтків додати 1/3 білків, обережно перемішати, всипати борошно з крохмалем, перемішати і додати інші білки.
 Випікати 25-30 хв при t = 200 ~ 220 ° C. Остудити не виймаючи з духовки. Дати відлежатися 7-8 годин. Просочити цукровим сиропом.

Безе

Збити білки в міцну піну, поступово всипаючи цукор. На пергаменті відзначити коло. Викласти масу.

Цілісний пласт безе погано висихає, тому я раджу випекти окремі невеликі печива. Викладати їх, заповнюючи весь простір (тобто незакрившіеся місця заповнити поламаними за розміром печивом).

Підсушувати в духовці при t = 170 ° С 4 години з відкритими дверцятами.

ПІСОЧНИЙ КОРЖ

Розм'якшене масло перетерти з цукром і яєчним жовтком. Всипати борошно, змішане з содою. Швидко замісити і поставити в холодильник на 1-2 години. Розкачати на пергаменті розміром перевищує потрібний. Випікати 15-20 хвилин при t = 220 ° С. Вирізати коло потрібного діаметру, краю прибрати.

НАЧИНКА № 1

Збити вершки. Швидко підмішати варене згущене молоко.

НАЧИНКА № 2

Замочити желатин. Виноград очистити від шкурок і кісточок, змішати з 3 ст ложками цукрової пудри. З желатину злити зайву воду і розчинити на слабкому вогні або водяній бані. Остудити, змішати з виноградом. Збити 400гр вершків з 1/2 склянки цукрової пудри в міцну масу. Коли желатин почне густіти, з'єднати з вершками і покласти обсушену малину.

Можна брати і інші ягоди та фрукти. Наприклад, для зеленого кольору підходять очищений агрус, ківі, груша, для червоного - очищені і порізані кубиками часточки апельсина, полуниця, вишня, слива, журавлина і т.п.
 Якщо ви використовуєте морожені ягоди, кладіть їх в начинку не розморожуючи.

ЗБІРКА
Увечері спекти бісквіт. Залишити на ніч. Просочити сиропом.
Випекти пісочний корж.
Поки печеться, збити безе.
Випекти безе.
Всі остудити.
Начинка № 1.
Начинка № 2.
У роз'ємну форму покласти пісочну коржик, начинку № 1, безе, начинку № 2, бісквіт.
Поставити на холод min на 2 години.
Вийняти з форми, намазати краю кремом і прикрасити.

Безе від вершкових начинок розм'якшується і стає схожим на зефір. Цукор в безе може почати (навіть обов'язково почне) танути, тому боки торта потрібно обмазати будь-яким масляним кремом (наприклад, масло зі згущеним молоком) і обсипати крихтою від пісочного коржа. На жаль смак від масляного крему псується.

Комментариев нет:

Отправить комментарий