четверг, 4 апреля 2013 г.

Рецепт паросток бамбука - японська страва

джерело: http://vkusnoman.pp.ua/2013/02/rostok-bambuka/

Спочатку травня якраз пагони бамбука починають показуватися з-під землі і досягають найкращого розміру і соковитості. У їжу застосовують пагони, що виросли до 40 см. Зовні вони нагадують кукурудзяний качан. Зібрані пагони можна зберігати в холодильнику до двох тижнів. Якщо зберігати довше, то смак стає гіркуватим. Довго зберігати в холодильнику (в морозильному відділенні) можна варені пагони.

Як правило, бамбук використовується у вареному вигляді. Японці використовують його в салатах, при приготуванні суші, додають в суп або жарке. Можна просто подати його до столу нарізаною на невеликі часточки; із соєвим соусом. Паростки бамбука додають у смажене м'ясо або гриби. Також його можна і замаринувати. При бажанні можна їсти очищені паростки сирими. Проте варто пам'ятати, що з 600 видів бамбука один вид - тростинний (В. arundinacea Gamble) отруйний. І хочеться відзначити, що сирий паросток бамбука може сподобатися тільки тоді, якщо вам до смаку є звичайну траву

Але за паростками бамбука необов'язково потрібно їхати в Південно-Східну Азію, їх можна купити навесні в супермаркеті або консервований в будь-який час року. Ось це  молодий паросток бамбука Приготування пагонів бамбука: Розрізати навпіл Відрізати верхівку Руками зняти верхні листки, вони дуже крихкі і легко знімаються і без ножа Розрізати кожну половинку ще раз навпіл.

 
846a29445c s320x24033 Росток бамбука 

 
 3 . Руками зняти верхні листки, вони дуже крихкі і легко знімаються і без ножа.   

 
3b12a7e2f9 s320x24044 Росток бамбука 

 
 Розрізати кожну половинку ще раз навпіл.   

 
61c54bbb14 s320x2408 Росток бамбука 

 
У магазині зазвичай разом з паростками пропонується безкоштовно Нука (рисові висівки порошок, одержувані при шліфуванні рису). Один кілограм Нука на кожен кілограм паростків.   

 5.  Налити в каструлю води, всипати Нука і добре перемішати ложкою до розчинення порошку. Можна додати невеликий стручок червоного перцю для смаку.
 Паростки бамбука містять гіркоти і ціаногенний глікозид, які руйнуються в процесі кулінарної обробки.

 
 6.  Занурити в каструлю розрізані часточки паростків бамбука і довести воду до кипіння. Як закипить, зменшити вогонь і варити на слабкому вогні близько півгодини. Каструлю не накривати кришкою, для того щоб з бамбука випарувалася гіркоту. Якщо після півгодини готування залишилася в пагонах гіркоту, то варити ще 5-10 хвилин. Але занадто довго варити не можна, так як зіпсується їх смак і зруйнуються корисні речовини, що містяться в них потрібно варити час, 20 і 40 хвилин відповідно.   
bd56efbcd2 s320x24 Росток бамбука  

  

 Рада кухаря: альтернативний варіант - готувати пагони в мікрохвильовій печі протягом 4-х хвилин, не накриваючи кришкою. Пагони при такому способі приготування виходять хрусткими.  

  

 6.  Готові пагони вийняти з каструлі і промити під проточною водою від порошку. Варені паростки мають трохи жовтуватий колір.   

  

5e4a909903 s320x24033 D0 BD Росток бамбука   

  

Всі паростки готові для подальшого приготування з них якоїсь страви. Якщо ви не збираєтеся готувати з них щось відразу, то їх можна зберігати в холодильнику протягом тижня.   

  

 Рада кухаря: свіжі пагони бамбука можна зберігати в холодильнику до двох тижнів. Якщо зберігати їх довше або залишити на сонці, смак може стати гірким. Зберігати потрібно цілі, неочищені пагони бамбука у відділенні для овочів. Свіжі пагони також можна зварити і потім заморозити  


Комментариев нет:

Отправить комментарий