среда, 4 декабря 2013 г.

Новорічні коктейлі , рецепти



Новий рік - це свято ... А значить веселий ... Якщо мова зайшла про веселощі , значить без коктейлів тут не обійтися ... Ми довго не думали і в створенні коктейлів вирішили скористатися порадами Венедикта Єрофєєва. Пропонуємо вашій увазі кілька вишуканих алкогольних коктейлів гурмана.

" Пити просто горілку , навіть з горлечка , - в цьому немає нічого , крім томління духу і суєти . Змішати горілку з одеколоном - в цьому є відомий каприз , але немає ніякого пафосу. А ось випити стакан " ханаанского бальзаму " - в цьому є і каприз , і ідея , і пафос , і понад те ще метафізичний натяк .

Коротше , записуйте рецепт " ханаанского бальзаму " . Життя дається людині один раз , і прожити його треба так , щоб не помилитися в рецептах :
Денатурат - 100 г.
Оксамитове пиво - 200 г.
Політура очищена - 100 г.

Отже , перед вами " ханаанский бальзам " (його в просторіччі називають " чорнобуркою " ) - рідина справді чорно -бурого кольору , з помірною фортецею і стійким ароматом. Це вже навіть не аромат , а гімн. Гімн демократичної молоді. Саме так , тому що в випімші цей коктейль визріває вульгарність і темні сили . Я скільки разів спостерігав ! ..
А щоб визрівання цих темних сил хоч якось запобігти , є два засоби . По-перше , не пити " ханаанский бальзам " , а по-друге , пити , натомість нього , коктейль "дух Женеви" .
Слухайте точний рецепт:
"Біла бузок" - 50 м.
Засіб від пітливості ніг - 50 м.
Пиво " жигулівське " - 200 м.
Лак спиртової - 150 г.

Але якщо людина не хоче даремно топтати світобудову , нехай він пошле до свиней і " ханаанский бальзам ", і " дух Женеви" . А краще нехай він сяде за стіл і приготує собі " сльозу комсомолки " . Пахучий і дивний цей коктейль. Чому пахучий , ви дізнаєтеся потім. Я спочатку поясню , чим він дивний.
П'ючий просто горілку зберігає і здоровий розум , і тверду пам'ять або , навпаки , втрачає разом і те й інше. А у випадку зі " сльозою комсомолки " просто смішно : вип'єш її сто грам , цієї " сльози" - пам'ять тверда , а здорового розуму як не бувало. Вип'єш ще сто грам - і сам собі дивуєшся: звідки взялося стільки здорового розуму ? І куди поділася вся тверда пам'ять ? ..
Навіть сам рецепт " сльози" пахощі . А від готового коктейлю , від його пахучості , можна на хвилину втратити почуттів і свідомості. Я , наприклад , позбавлявся .
Лаванда - 15 м.
Вербена - 15 м.
"Лісова вода" - 30 м.
Лак для нігтів - 2 м.
Зубний еліксир - 150 г.
Лимонад - 150 г.
Приготовану таким чином суміш треба двадцять хвилин помішувати гілкою жимолості .
Але про " сльозі " досить . Тепер я пропоную вам останнє і найкраще . " Вінець праць , вище всіх нагород" , як сказав поет. Коротше , я пропоную вам коктейль " сучий потрох " , напій , що затьмарює все. Це вже не напій - це музика сфер. Що найпрекрасніше в світі?
- Боротьба за звільнення людства. А ще прекрасніше ось що ( записуйте ) :
Пиво " жигулівське " - 100 м.
Шампунь " Садко - багатий гість " - 30 м.
Резоли для очищення волосся від лупи - 70 м.
Засіб від пітливості ніг - 30 м.
Дезинсекталь для знищення дрібних комах - 20 м.
Все це тиждень настоюється на тютюні сигарних сортів - і подається до столу ...

Отже, " сучий потрох " поданий на стіл. Пийте його з появою першої зірки , великими ковтками. Вже після двох келихів цього коктейлю людина стає настільки одухотвореним , що можна підійти і цілих півгодини з півтора метрів плювати йому в харю , і він нічого тобі не скаже " .

Венедикт Єрофєєв
«Москва - Петушки »

Наша команда не наважилася повторити досвід Венедикта Єрофєєва , але якщо раптом з'являться його послідовники , на нашому форумі вони завжди зможуть поділитися своїми враженнями.

А тепер кілька рецептів більш реальних новорічних коктейлів.

Коктейль з шампанського з виноградним соком
Шампанське - 40 мл
Виноградний сік - 50 мл
10 крапель бальзаму Ангостура

Приготування: Всі інгредієнти змішати в склянці хайбол з льодом.

Шампанське з апельсиновим соком
Шампанське - 60 мл
Горілка - 10 мл
Апельсиновий сік - 40 мл
Лікер Шамбор - 20 мл
скибочку лимона

Приготування : Змішати всі інгредієнти в шейкері. Подавати в стакані з льодом , прикрасити скибочкою лимона.

Пунш " Гріх кардинала "
1 пляшка шампанського
ямайський ром - 0,5 літра
Солодкий вермут - 250 мл
Содова вода - 1 літр
Цукрова пудра - 180 г
Лимонний сік - 800 мл
6 скибочок лимона
6 скибочок апельсина

Приготування : Змішати всі інгредієнти , за винятком шампанського і содової . Перемішати . Перед тим , як подавати на стіл , додати колотий лід , шампанське і содову воду. Вилити в чашу для пуншу.

Пунш " Діамант "
Шампанське - 1 літр
Джин - 120 мл
Сік лайма - 1 столова ложка
Лимонний сік - 1 столова ложка
Малиновий сироп - 200 мл
Апельсин - 3 скибочки
6 вишеньок

Приготування: Всі інгредієнти для пуншу ретельно перемішати. Додати шматочки колотого льоду і подавати в чаші для пуншу. Розливати у склянки , прикрашені скибочками апельсина. У кожну склянку покласти по дві вишеньки .

Коктейль з шампанського з абрикосовим бренді
Сухий джин - 1 столова ложка
Абрикосова бренді - 1 столова ложка
Апельсиновий сік - 1 столова ложка
Шампанське - за смаком

Приготування: Всі інгредієнти , за винятком шампанського , змішати в шейкері з льодом. Добре збити . Наливати в фужери для шампанського , додавати шампанське і подавати відразу ж.

пунш
Червоне вино - ½ пляшки
Міцний чай - 3 склянки
Фруктовий сироп - ½ склянки
Ром - 50 мл
1 апельсин
Фрукти для прикраси

Приготування: Чай змішується з вином і сиропом. Накрити кришкою і підігрівати напій , але не доводячи до кипіння. Зняти з вогню , додати ром і перелити пунш в скляний посуд. Перед подачею прикрасити фруктами.

яєчний лікер
Яєчні жовтки - 12 шт.
Цукрова пудра - 300 г
Молоко - 300 мл
Ванілін - 1 пакетик
Горілка - 250 мл
Бренді - 250 мл

Приготування: Дерев'яною ложкою ретельно розітріть яєчні жовтки з цукровою пудрою. Трохи підігрійте молоко. Змішайте з жовтками і додайте ванілін. Отриману масу процідіть через марлю або дрібне сито. Додайте бренді і горілку , перемішайте. Перелийте яєчний лікер в красиву пляшку. Перед подачею до столу збовтайте.

Коктейль « Банановое сонце»
Шампанське - пропорційно вашим смакам
Банановий нектар - 20 мл
Апельсиновий сік - 40 мл
Половинка очищеного і нарізаного кружечками банана

Приготування: Всі інгредієнти змішати , на край склянки нанизати гурток карамболя разом з листком м'яти .

Коктейль « Місячне сяйво»
Біле столове вина - 1 л
Гвоздика - 3-4 шт.
Вода - 250 мл
Яєчний жовток - 2 шт.
Цукор - 4 ст. ложки.

Приготування: Жовтки розітріть з цукром дочиста . Доведіть до кипіння вино з водою і гвоздикою . Яєчну масу поставте на маленький вогонь і дуже тонкою цівкою при енергійному помішуванні вливають в неї гаряче вино. Не знімаючи каструльку з вогню , збийте суміш , щоб утворилася піна. До кипіння не доводите . Цей напій найкраще подавати з бісквітами .

Коктейль «Сюрприз»
6 яєць
Цукрова пудра - 50 г
Вершкове морозиво - 0,5 кг
Молоко - 250 г
Ром - 250 г
Коньяк - 250 г
Кавовий лікер - 200 г
Шоколадний лікер - 200 г
подрібнений шоколад

Приготування: Відокремте білки від жовтків і збийте їх з додаванням цукрової пудри. Потім з'єднайте попередньо охолоджені молоко , ром , коньяк , лікери , морозиво і збиті жовтки , перемішуючи до однорідної маси. Напейте суміш в красиву широку вазу , а зверху у вигляді «шапки» викладіть збиті білки , посипте їх подрібненим шоколадом - і можете подавати на стіл , де акуратно , невеликим ополоником розіллєте напій по келихах.

Коктейль «Полярна ніч»
На 2 келихи :
Морозиво - 100г
Ром - 25г
Шампанське - 50 г
2 шматочки льоду.

Приготування: У тонкі келихи покласти по шматочку льоду , потім кульку (дві столові ложки) морозива (краще фруктового ) , полити ромом (або коньяком , лікером , наливкою ) , а потім обережно , з ножа влити шампанське , щоб з усіх боків оточити морозиво. Відразу ж подавати до столу з соломинкою.

Новорічний апперетив
Шампанське напівсолодке - 1 пляшка
Вино біле сухе - 1 пляшка

Приготування: Наповнити високий келих шампанським наполовину. Обережно , не допускаючи змішування , долити стільки ж охолодженого вина так , щоб вийшло два шари.

Глінтвейн із коньяком
Вино (червоне або біле) - 1 пляшка
Ром або коньяк - 50 мл
Цукор - 100 г
2 склянки води
2 гвоздики і цедра половинки лимона.
Приготування: У воду , налиту в емальовану каструлю , покладіть гвоздику , корицю , цедру і цукор. Прокип'ятіть 2-3 хвилини , цедіте . А тепер додайте вина і знову нагрійте . Коньяк або ром додайте перед самою подачею на стіл.

Коктейль «Новорічна казка»
Кагор - 1 пляшка
Лікер - 250 г
2 лимона і прянощі.

Приготування: У емальований посуд налийте вино , розчинивши в ньому цукор , і доведіть до кипіння , але не кип'ятіть. У приготовлену суміш , зняту з плити , покладіть прянощі , скибочки лимона , влийте лікер і дайте настоятися хвилин 10-15 , після чого подавайте до столу.





Комментариев нет:

Отправить комментарий