вторник, 3 декабря 2013 г.

Печінковий торт - найкращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати печінковий торт.






Печінковий торт - загальні принципи і способи приготування

Печінка - корисний продукт, просто криниця вітамінів, заліза, дефіцитних амінокислот, мінералів. Не дивно, що рецепти з печінки користуються такою популярністю. Найпростіше приготувати її "а-ля натюрель". Обсмажити скибочки на середньому вогні, кілька хвилин - готово, і буде смачно, але дуже вже просто.

Кулінарні традиції різних країн мають незліченну безліч страв з печінки, але ми зупинимося на печінковому торті - ніжному і повітряному, не повіриш на перший погляд, що таке чудове блюдо приготовлено зі звичайної печінки. Торт являє собою листкову конструкцію з млинців, промазаних простим майонезом або начинкою. Прикрасимо її кольоровими овочами - красиво, апетитно. У холодному вигляді він ще смачніше.
Печінковий торт - підготовка продуктів

Ця страва має безліч переваг, у нього немає строгих обмежень, підійде будь-яка печінку і в будь-якому вигляді, куряча, яловича, індичих. Самою великою рідкістю є гусяча печінка, китайці ставляться до неї як до вишуканого делікатесу, готуючи знамениту страву фуа-гра, хоча авторство цієї страви приписують собі і французи. Якщо вам пощастило, і вам дістався кілограммчік свіжої гусячої печінки, швидше збирайте сімейне торжество - вийде не просто торт, а справжній шедевр кулінарії.

Але не переживайте, якщо в холодильнику у вас всього-навсього шматочок замороженої яловичої або свинячої печінки - прекрасний печінковий торт вийде і з неї. Купуючи заморожену печінку, не зайве перевірити термін придатності. Охолоджена печінка повинна мати свіжий не надто темний колір і трохи солодкуватий, специфічний запах. Печінка є живим фільтром, тому, чим старше тварина, тим більше накопичується шкідливих речовин.

Гіркуватий присмак усувається вимочуванням, найкраще в молоці. Досить замочити її на годину-дві. М'якості можна домогтися ошпарюванням окропом. Можна опустити шматки в киплячу воду, 3-4 хвилини - і відкинути на сито, далі готувати як звичайно. Потрібно постаратися зняти всі плівки і вирізати протоки (щоб не допустити потрапляння жовчі в блюдо).

Печінковий торт - найкращі рецепти
Рецепт 1: Печінковий торт із зменшеною калорійністю

Печінка сама по собі калорійна, а додавши майонез, ми отримуємо ситне і ще більш калорійне блюдо. Який же вихід з положення знаходять сучасні господині? У нашому рецепті ми додамо терту моркву в просочення, з ніжнішою курячою печінкою ми отримаємо тортик із зменшеною калорійністю.

Інгредієнти: печінка (пів кіло), цибулю (2 середніх шт), борошно (2 ложки), яйця (2 шт), моркву (2 шт), майонез, часник.

Спосіб приготування

Готуємо суміш для млинців: перемолоти печінку і цибулю на м'ясорубку, додати яйця і борошно, посолити, поперчити. Начинка: суміш з моркви з майонезом і часником. Варену моркву натерти на самій дрібній тертці. Смажимо млинці. Три чотири хвилини - і млинець потрібно перевернути. Краще взяти для цього дві лопаточки, щоб корж не зламав, адже він вже зараз м'який і соковитий. Прикрашаємо дрібно порізаною зеленню та яєчної крихтою.
Рецепт 2: печінковий торт з грибами

Якщо традиційний печінковий торт приївся, можна приготувати оригінальний торт з грибами, які прекрасно поєднуються з будь печінкою - курячої, свинячої, яловичої. Смак вийде відмінний!

Інгредієнти: печінка (800 грамів), молоко (250 грамів), борошно (200 гр), яйця (3 шт), сіль, рослинна олія для смаження. Начинка: печериці (полкілогр.), цибулю (2 головки), майонез 1 пачка.

Спосіб приготування

Обсмажуємо нарізану цибулю на рослинній олії, нарізаємо печериці і обсмажуємо до випаровування рідини, змішуємо з цибулею і дожаріваем ще 5-7 хвилин, солимо, перчимо.
Коржі: подрібнюємо печінка в м'ясорубці, додамо яйця, молоко, рослинне масло, перемішуємо, солимо. Випікаємо коржі, обсмажуємо їх з двох сторін. Сформуємо тортик, перекладаючи коржі грибами. Останній шар змащуємо майонезом і посипаємо розтертими жовтками. Прикрашаємо овочевими квітами і листям.
Рецепт 3: Печінковий торт з вершками і лимонним соком

Більш ніжний продукт виходить, якщо використовувати замість майонезу збиті вершки з соком лимона. Саму печінку змішаємо з вівсяними пластівцями, це дозволить увібрати зайвий жир, і торт стане м'яким і пухнастим.

Інгредієнти: свіжа печінка (500 - 700 гр.), Цибулю (2 шт), вівсянка (геркулес, 50 ​​гр), яйця (3 шт), трохи молока, сіль, перець. Для соусу: жирні вершки (200 гр), часник, сік лимона.

Спосіб приготування

Свіжу печінку обдати окропом, пропустити через м'ясорубку разом з цибулею і розмоченою в молоці вівсянкою, додати три яйця і ретельно перемішати. Смажимо на млинцевих сковорідках з двох сторін. Соус: збити вершки з часником і соком лимона, білим і чорним перцем. Дати півгодини настоятися і присипати зверху зеленню.
Печінковий торт - корисні поради досвідчених кулінарів

Сама неперевершена закуска виходить з маленьких печінкових порційних тортиків. Ними можна прикрасити будь-який стіл, і навіть фуршет. Для їх формування використовувати оладки, три пласта цілком достатньо. Варіанти начинки також можуть бути різні: овочі, гриби. Можна зробити асорті, коли шари промащуються різними начинками. Головне, щоб вони були соковиті і гармоніювали зі смаком печінки.

Кілька слів про користь і шкоду печінки

У курячої печінки міститься велика кількість вітаміну В12, він необхідний для утворення червоних кров'яних клітин. Призначаю прийом вітаміну при анемії. Також до складу курячої печінки входить селен, що позитивно впливає на роботу щитовидної залози. Цей продукт можна давати дітям, починаючи з 6 місяців.

Яловича печінка містить більше вітамінів А і групи В, життєво важливі мікроелементи. Коров'яча і теляча печінка рекомендується для профілактики діабету та атеросклерозу, відновлення після важких хвороб. У ній міститься життєво важлива фолієва кислота, що підвищує імунітет. Вона також корисна дітям і дорослим.

Свиняча печінка трохи поступається за вмістом корисних речовин, але теж корисна.

Необхідно пам'ятати про те, що надмірне вживання цього субпродукту може завдати шкоди. Екстраактівние речовини, що містяться в печінці, можуть негативно вплинути на здоров'я людей похилого віку. Обмежити його вживання слід, якщо підвищений вміст холестерину в крові. І найголовніше, вживати в їжу можна тільки печінку здорових тварин, які годувати правильно.

Комментариев нет:

Отправить комментарий