среда, 4 декабря 2013 г.

Святкові рецепти з "печени трески"

Така смачна , така корисна , повна вітамінів печінка тріски ! Її люблять всі! Але в основному вживають просто намазав на хліб. Це звичайно смачний бутербродик , але далеко не шедевр кулінарії. А з печінки тріски можна приготувати і шедеври! Ось рецепти деяких з них:


Судак фарширований печінкою тріски

Для рецепту вам буде потрібно :

судак - 3.5 кг

сир сулугуні - 100г

для фаршу:

печінка тріски ( консервованої ) - 1 банка

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

сир сулугуні - 100г

сухарики - 100г

майонез - 125г

приправа для риби.

Рибу випатрати , промити , посолити і поперчити зовні і всередині.

Приготувати фарш: цибулю - півкільцями , морква - натерти на середній тертці , сир - на крупній тертці , печінку нарізати шматочками по 1см. Змішати і додати сухарики і майонез. Нафарширувати рибу , зашити. Зверху надсечь уздовж хребта смужками по 1,5 см , змастити майонезом і посипати тертим сиром. Смажити до золотистого кольору. Подавати гарячим з охолодженим білим вином.


legkogotovit.com

" Паштет з печінки тріски"

Печінка тріски ( консерви , в маслі натуральна ) - 1 бан.

Яйце ( варене ) - 1 шт

Картопля ( варена ) - 1 шт

Цибуля ріпчаста - 1 шт

Сир твердий ( тертий) - 20 г

Гірчиця ( готова) - 1 ч. л.

Рецепт " Паштет з печінки тріски"

Цибулю нарізати дрібно , додати гірчицю , залити окропом , через 2 хвилини відкинути на сито , дати стекти , остудити.

Виделкою розім'яти печінка тріски , перемішати з цибулею.

Картопля пюрировать , сир натерти на тертці (мені більше подобається на крупній , тоді він відчувається в паштет ) , змішати з печінкою.

Яйце натерти на тертці , перемішати з паштетом .

Охолодити , намазати на шматочки хліба і ... смачного!




Салат з печінкою тріски

консервована печінка трескі250 г

консервований зелений горошек150 г

варена картофеліна1 шт.

варені яйца2 шт.

лук небольшой1 шт.

масло рослинне 3 ст. л .

лимон 0,5 шт.

сіль за смаком

Варену картоплю і цибулю очистити , картоплю нарізати кубиками , цибулю подрібнити. Печінка тріски вийняти з банки , нарізати невеликими шматочками.

Яйця очистити , білки відокремити від жовтків. Жовтки розкришити і з'єднати в мисці з печінкою , картоплею , цибулею і зеленим горошком.

Лимон нарізати часточками. Білки дрібно нашаткувати. Полити салат олією , приправити сіллю і перцем. Перемішати , розкласти по порційних тарілках. Посипати зверху білками і оформити часточками лимона. Можна прикрасити гілочками кропу.


povar.ru

Кульки з печінки тріски з сиром

Рецепт приготування молдавської закуски з печінки тріски , зернового сиру і волоських горіхів.

інгредієнти:

сиру - 200 Грам

печінки тріски - 200 Грам

аркуша салату - 4 Штук

волоських горіхів - 100 Грам

Опис приготування:

Здивуйте своїх гостей незвичайної закускою. Готується вона за лічені хвилини.

Приготування:

Злити з банки з печінкою тріски масло. Злити вершки з сиру. Промити листя салату і обсушити. Подрібнити волоські горіхи в блендері або за допомогою ножа. Змішати в мисці печінка тріски з сиром. Намочити руки і з отриманої маси зліпити невеликі кульки. Обваляти кульки в подрібнених волоських горіхах. Розкласти на великому блюді листя салату , на них викласти кульки , трохи охолодити і подавати.





Суп з печінки тріски

печінка тріски - 1 банка

цибуля - дві штуки.

локшина - 200 грам

зелена цибуля - 1 пучок

масло

петрушка - 1 пучок

сіль

перець білий мелений

спосіб приготування

1 . В 1,5 літрах підсоленої води відварюємо локшину на середньому вогні майже до готовності.

2 . Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями і пасеруємо на олії.

3 . Висипаємо зажарку до локшини , доводимо до кипіння , проварюємо 3-5 хвилин.

4 . Викладаємо в суп печінка тріски .

5 . Доводимо до кипіння , перчимо , знімаємо з вогню. У тарілках посипаємо рубаним зеленою цибулею і зеленню.




Хлібці з печінкою тріски та ікрою

6 хлібців

1 банка печінки тріски

6 десертних ложок ікри тріски або щуки

6 ст. л . картопляного пюре

1 ст. л . шніт- цибулі

перець чорний мелений

Вийняти печінка тріски з банки і викласти на кілька шарів паперового рушника для того , щоб скло все масло.

На кожен хлібець по всій поверхні розподілити по 1 ст. л . картопляного пюре , на нього викласти по десертній ложці ікри , а зверху - пару шматочків печінки тріски .

Посипати свіжомеленим чорним перцем і дрібно порубаним шніт- цибулею.





Комментариев нет:

Отправить комментарий